Thuiswerken en kinderen

thuiswerken en kinderen

Afgelopen maanden moesten veel ouders onverwachts maandenlang thuiswerken. Ondanks dat de crisis rondom het corona virus zijn hoogtepunt lijkt te hebben gehad is thuiswerken nog altijd de norm. Vooral in het begin leverde dit voor veel ouders stress op omdat ook nog verwacht werd dat zij in de tussentijd de kinderen les geven. Nu de kinderen straks weer naar school gaat kan er weer een beetje rust in de tent komen. Vind je het nog steeds lastig om thuiswerken met kinderen te combineren? Probeer je ze de hele dag zoet te houden met speelgoed of een tablet? In deze blog kan je inspiratie opdoen om thuiswerken voor iedereen gezelliger te maken.

Werkplek

Essentieel van thuiswerken en toch wordt er vaak te weinig aandacht aan besteed: een goede werkplek. Waar een werkplek exact aan moet voldoen hangt af van je werkzaamheden en eigen voorkeuren, maar toch zijn er enkele dingen waar iedereen die thuiswerk op zou moeten letten. Als je de luxe hebt is het fijn om een aparte kamer in te richten als kantoor. Dit geeft je een rustige plek en je houdt daarmee werk en privé gescheiden. Voor de kinderen is het dan overzichtelijk wanneer je aan het werk bent en zij dus niet kunnen storen en wanneer dit wel kan. Daarnaast is goede wifi belangrijk zodat je altijd goed bereikbaar bent.

Vermaak voor de kinderen

Tijdens het werken wil je natuurlijk het liefst zo min mogelijk gestoord worden door de kinderen. Door wat voorbereidingen te treffen kan je het werken voor jezelf rustiger laten verlopen. Richt een speelgoedhoek in of pak er bij mooi weer wat buitenspeelgoed bij. Een luisterboek kan kinderen ook voor langere tijd vermaken en prikkelt daarnaast de fantasie van kinderen. Wees ook duidelijk naar de kinderen en leg ze uit dat wanneer je aan het werk bent je zo min mogelijk gestoord wil worden. Natuurlijk kun je je kinderen ook naar een opvang brengen nu deze weer geopend zijn. Tijdens de vakantie periodes zijn er altijd veel kinderkampen waar de kinderen de hele dag in de weer zijn met andere kinderen. Ook dit geeft je de mogelijkheid om zelf tot rust te komen.