Hoe voorkom je uitgerekte oorlellen zonder je zware oorbellen op te hoeven geven?

De laatste en huidige trends wat betreft oorbellen zijn grote en lange oorbellen; van super oversized ringen tot complete kroonluchters aan je oren, niets is te gek. Dit is allemaal leuk en aardig, maar het enige probleem met deze trends is de praktische kant hiervan. Natuurlijk zijn deze oorbellen niet bedoeld om de hele dag te dragen, op kantoor of onderweg op de fiets in de wind. Het is duidelijk voor een feest of speciale gelegenheid.

Maar had je wel eens gedacht aan het gewicht van dit soort oorbellen? Als je te zware oorbellen draagt, gaan je gaatjes uitrekken. Dat op zich is al lelijk genoeg, maar als ze niet aan twee kanten even ver uitrekken, zal je blijvend met ongelijke oorlellen zitten en nooit meer hangers in je oren kunnen dragen. In het ergste geval kunnen je oorlellen helemaal doorscheuren, maar laten we daar niet aan denken.

Dus wat kun je doen om dit probleem te voorkomen?

  1. Kies voor oorbellen van licht plastic in plaats van metalen. Sommige oorbellen zoals deze lijken echt van goud of zilver te zijn, maar zijn stiekem van plastic gemaakt en niet te zwaar.
  2. Draag de oorbellen niet te lang. Doe ze pas in je oren als je bijna bij het feestje aangekomen bent, en doe ze ook meteen na de gelegenheid weer uit.
  3. Lange oorbellen zijn heel geschikt voor rustige gelegenheden en minder geschikt voor wilde rave party’s waar ze uit je oren getrokken kunnen worden.
  4. Gebruik speciale steunen om zware oorbellen niet de kans te geven om je oorlel uit te rekken. Er zijn speciale stickertjes die je tussen je oorlel en de oorbel plakt, maar ook dunne plastic haakjes, die om je oren heen haken en het gewicht geheel van de oorlel afhalen.
  5. Kies vaker voor minimalistische lichte oorbellen zoals de knopjes variant, bijvoorbeeld deze.

Mochten je oren al beschadigd zijn, omdat je niet beter wist en toch dagenlang zware oorbellen in hebt gehad, dan wordt het oorclips dragen om die lelijke lellen te verbergen. Maar kies dan niet meer voor zware oorclips, want deze kunnen nog steeds voor rekking zorgen.